Лошото настроение влияе на склонността ни да се доверяваме на другите

...
Лошото настроение влияе на склонността ни да се доверяваме на другите
Коментари Харесай

Лошото настроение ни прави недоверчиви

Лошото настроение въздейства на склонността ни да се доверяваме на другите и негативните страсти, които изпитваме, влошат общуването ни с хората. Това настояват откриватели от университети в Цюрих и Амстердам в изявления на своите проучвания, пише .

Учените търсели отговор на въпроса доколко инцидентните събития въздействат на държанието ни в обществото и готовността да се доверяваме на други хора. Изводът: неприятното въодушевление понижава доверието в другите.

В своя експеримент специалистите задействали „ методът за опасност от потрес ” - провокация на обезпокоително положение, в тази ситуация посредством ориентиран револвер. При това напрежение доброволците трябвало да вземат решение за разпределение на финанси и изтегляне на заем. Те трябвало да създадат това и в обикновено положение, когато не са били подложени на неприятната опасност.

Резултатът: на хората, които били под стрес и изпадали в неприятно въодушевление поради ориентирания към тях револвер, доста по-често бил отхвърлен заем заради липса на доверие към кредитополучателя.

Друго проучване на мозъчната интензивност посредством ядрено-магнитен резонанс пък е посочило, че когато сме отрицателно настроени елементи от мозъка, участващи във вземането на решения, свързани с доверието, са потиснати в огромна степен.

" Това показва убедително, че отрицателните страсти могат да повлияят в забележителна степен на нашето обществено взаимоотношение и особено на това до каква степен сме склонни да се доверяваме на другите ", обобщават създателите.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР